dinsdag 4 oktober 2016

Nabeschouwing West - Canada

Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk kan ik onze conclusie van de reis naar Canada neerpennen.


De volgende onderwerpen worden besproken:

Kamperen

Het was onze eerste kampeertrip ooit. Misschien is het voor mij wel beter meegevallen dan bij Tom. Het kamperen zou ik zeker opnieuw doen, maar dan wel in de zomermaanden. Het was heel leuk, maar ook jammer dat we veel regen hebben gehad. Laten we niet vergeten dat we in de vrieskoude van -12 graden hebben geslapen (of beter gezegd oogjes toedoen). Door het slechte en koude weer hebben we ook de sterrenhemel niet kunnen bewonderen, wat een reden was om te kamperen.

Indien we in deze regio opnieuw willen kamperen, is de maand augustus het meest geschikt.

Natuur

Laten we eerlijk zijn, Canada heeft een geweldige mooie natuur. Helaas na onze reis van 2015 in Alaska, kan er niets meer tippen aan mooiere natuur (voor zover ik gezien heb). Ga eerst naar Canada en dan naar Alaska! Toch is Canada de 2de mooiste natuur ooit gezien.

Wandelen

Aansluitend op de natuur, is het een must om te gaan wandelen. Deze reis hebben we onze langste wandelingen ooit gedaan. Het weer was helaas af en toe een spelbreker voor de hogere bergen. Wie de drukte wilt vermijden, plant het best een aantal moeilijkere wandelingen om te kunnen genieten van de prachtige uitzichten.

Logementen

De logementen in Canada zijn duurder dan in Amerika. Kamperen is een stuk goedkoper, maar met minder voorzieningen.

Wildlife

In Canada ga je zeker wildlife spotten. Helaas was er door de vroegere winterprik al minder berenactiviteit dan we hadden verwacht. Kortom zijn we wel tevreden met alle diertjes die we zijn tegengekomen.

Drukte

Op de hoofdbanen was het een stuk drukker dan we gewoon zijn. Vooral op de icefields parkway ben je nooit alleen. De uitzichtpunten staan vlug vol met een massa toeristen. Op sommige momenten was het zelfs te druk.

Kostprijs

Misschien wel de belangrijkste conclusie van heel de reis. Als je naar Canada wilt is het nu de moment wegens de Canadese dollar. Het is en blijft een duur land, maar je kan het zo duur of goedkoop maken zoals je het zelf wilt. In 2017 is de toegang voor de Nationale parken gratis!

Algemene conclusie van de reis

Volmondig JA, wij gaan zeker terug! Niet volgend jaar, want door de gratis toegang tot de parken zal het veel te druk zijn. De planning is om in juli/augustus 2018 terug te gaan, maar ook nieuwe parken te ontdekken. Er staan veel mogelijkheden nog open zoals Vancouver Island naar Calgary of omgekeerd, Vanuit Fairbanks via de Alaska Highway naar beneden rijden tot Edmonton lijkt mij ook wel leuk.

Allen bedankt om mee te lezen op onze laatste blog. Volgende reizen komen niet meer op blogspot.

1 opmerking:

  1. Nu pas kunnen reageren!

    Vind het jammer dat het de laatste blog was, ik heb met veel plezier gelezen, al reageerde ik wat laat. De foto's waren ook allemaal subliem en ik raad je aan om mss semi-professioneel hier verder in te gaan? Foto's kun je trachten te verkopen heb ik al gelezen/gezien ergens en denk dat de jouwe wel verkocht zouden geraken!

    BeantwoordenVerwijderen