donderdag 8 september 2016

Dag 10: Another rainy cold day

Dinsdag 6 september

Na een enorme koude nacht (de koudste tot nu toe, dicht bij het vriespunt), worden we wakker door een mooie eekhoorn-serenade. Het zit hier werkelijk vol van de eekhoorns. Druk in de weer om hun voedsel op te slaan voor de snel komende winter. Ook het Canadese koppel van gisteren, zei dat het uitzonderlijk koud is voor de tijd van het jaar. 

Ik kleed mij als eerste aan en maak het ontbijt met verse koffie klaar. Tom zoekt hout om ons kampvuur aan te steken. Wat extra warmte tijdens het ontbijt is meer dan welkom. 


Na ons ontbijt ruimen we alles op. De tent is nog altijd nat, niets aan te doen. Alles inpakken en wegwezen. We rijden terug de gravel road op en zien dat er verse sneeuw ligt op de toppen van de bergen. 
Kort daarna rijden we langs Elbow Sheep Wildland Prov. Park. We rijden door dichte bewolking en spotten nog een Rocky Mountain Sheep langs de kant van de weg. 


We houden een korte rustpauze in het VC. Zeer mooi met voldoende informatie over het park en wildlife. Een groot verschil met het kleine VC in Waterton Lakes NP. Het begint weer te regenen, waardoor de uitzichten een nogal winters karakter krijgen. 


Als wandeling stond de Grassi Lakes trail gepland, maar we hebben honger en koud. Een uurtje later arriveren we in Canmore. We kiezen voor een late lunch in de Dairy Queen. Hmm Mushroom Swiss burger met frietjes. Als dessert delen we een hot funnel cake chocolate. Het warme voedsel doet enorm deugd. Daarna kopen we ons nieuwe boodschappen. Genoeg eten voor ontbijt en paar suikersnacks tijdens de wandelingen. 

Uitzicht Canmore
Na onze boodschappen, rijden we verder naar Banff NP. Hetzelfde koude weer is hier goed te voelen. In het Banff NP loopt gewoon een snelweg door. Er zijn tunnels en bruggen, zodat het wildlife veilig kan oversteken. Hoewel er ineens een vos van de ene kant naar de andere kant de snelweg oversteekt. Oef, veilig is hij aan de andere kant. In Banff rijden we naar het VC, waar we aan de vriendelijke ranger navraag doen naar het weerbericht en wandelingen.

Daarna rijden we eerst naar onze camping Two Jack Lakeside. Hier hadden we onze plek al op voorhand gereserveerd. We checken – in en de mevrouw van de registratie geeft ons meteen de pap in de mond over nalatigheid op de camping. Blijkbaar is er onlangs een groep wolven op de camping geweest door het achterlaten van bepaalde geuren (voedsel in de tent). Beter dubbel gewaarschuwd! 

We plaatsen onze alweer natte tent op de camping bij het meer. 


De batterijen van onze pomp voor de matras zijn al bijna leeg. Daarom beslissen we ons een naar het stadje Banff te gaan. We kopen batterijen en nog een handpompje voor $6. In de souvenirshops koopt Tom nog een magnetische flessenopener voor zijn collectie. Maar dan is er iets raars aan de hand met Teddy. Dit verhaal krijgt later nog een vervolg... 

Na deze verontrustende ontdekking zijn we terug naar onze CG gegaan. Vlug nog een broodje aan het kampvuur eten. Helaas begint het weeral te regenen! Ons broodjes eten we op aan de overdekte picknickplaats. Na de zoveelste regenbui steekt Tom nog een vuurtje aan om ons te kunnen opwarmen, want de tent is enorm doorweekt en vreselijk koud. Morgen gaan we een grote wandeling bij Lake Louise gaan doen. Slaapwel!

Weer: 2 – 11 °C

Wildlife: eekhoorns, vos, herten, RM geit

2 opmerkingen:

 1. Niet echt leuk weer om te camperen.
  Hier is het rond de 27 graden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Damn, dat weer is echt niet goed! Zouden beter switchen met Belgiƫ!

  Wolven? Jullie hebben beter Teddy de poedel meegenomen! Die zou jullie zeker beschermen en ze wegjagen! Maar mss doet jullie Teddy dat ook al :p

  En ben nu zo nieuwsgierig van die verontrustende ontdekking!!

  BeantwoordenVerwijderen