zaterdag 17 september 2016

Dag 13: The Iceline Field in Yoho NP

Vrijdag 9 september

Om 7u30 staan we op en zien een heldere blauw lucht aan de bergen vanuit het hotel. 


Dat ziet er eens goed weer uit om een lange wandeling te maken. Vandaag rijden we naar Yoho NP om de Iceline Field trail te wandelen in combinatie met Little Yoho Valley. De weg er naar toe is bewolkt en mistig. Toch niet weer slecht weer hé. 

We parkeren langs de baan dichtbij de hostel en starten onze wandeling. Net bij vertrek komt er een grote groep met een ranger aansluiten. We maken extra tempo om ze achter te laten. Het is een redelijke steile klim naar boven. Na een goed half uur klimmen bij de splitsing van Mirror Lake, laten we de grote groep eerst gaan. Zelf gaan we eerst nog eens gaan kijken bij Mirror Lake. Ineens beseft Tom dat hij zijn statief vergeten is. Hij loopt terug naar beneden en vlug naar boven binnen de 30 min. Heb ik niet te lang alleen moeten wachten op hem. De berenspray is bij mij gebleven, maar aan de struiken te zien, zijn de beren hier al geweest. 

We wandelen verder, met steile stukken naar boven langs de boomgrens. Een behoorlijke ijle lucht maakt het klimmen moeilijk. We stoppen een aantal keer om op adem te komen en naar de uitzichten te kijken. Het weerbericht komt niet overeen met wat ze gezegd hadden. Donkere lucht hangt boven de bergen. Een koppel begint een praatje met Tom en zij waren gisteren komen kijken. Gisteren was er in de verste verte niets te zien van de bergen. Dan moeten we ons maar gelukkig prijzen met de bergen in het donker. De wandeling gaat verder omhoog tot op de Iceline. Een ijskoude wind is op deze hoogte goed te voelen. Teddy heeft er eigenlijk geen last van. We wandelen hoger en hoger. De plaatselijke buurtbewoners komen hallo zeggen. Hier eten we onze lunch met een view op. 
We wandelen verder met af en toe een klim. Hier en daar begint de zon te schijnen en zien we open plekken met blauwe lucht. 


De wandeling is nog maar een derde afgelegd. Het is hier zeer mooi, maar we moeten verder door of we gaan in het donker wandelen. We wandelen langs Little Yoho Valley naar beneden. Er zijn weer een aantal pika’s die van hun tak komen maken tegen ons. Dit gedeelte van de wandeling gaat langs een plaatselijke hut, waar je kan overnachten. Vervolgens wandelen we naast de Little Yoho River over brugjes en doorheen de bossen tot aan de Laughing Falls. 
Na deze waterval is het nog een goeie 5 km naar de parking van Takkakaw Falls. We stoppen nog aan Lace Point Falls.


Nog net voor het donker komen we bij de 2de grootste waterval van Canada aan. Een grote stroom water stort razend snel naar beneden. Hierna wandelen we nog een 5-tal minuten tot aan de auto. Ah, eindelijk onze auto. De voetjes doen pijn en we rijden vlug terug naar ons hotel in Lake Louise. Hier bestellen we nog een warme maaltijd om op te eten in de kamer. Tijdens het eten kijken we verder naar onze film. 

Morgen verlaten we ons hotel om terug te gaan kamperen voor 5 nachten. We twijfelen om te gaan kamperen, want morgen en zondag geven ze nog twee dagen met regen en sneeuw. Dit zien we beiden niet zitten, gezien onze tent nog nat is. Ons hotel heeft geen beschikbaarheid meer, dus zullen we morgen beslissen over onze overnachting. In Jasper gaan we sowieso kamperen. Misschien tot morgen!

Weer: 2 – 11 °C
Hiking: 24 km
Wildlife: eekhoorns, pika’s

2 opmerkingen:

  1. ...Dus wanneer begin je te werken voor National Geographic? Want die foto's zijn zo prachtig! Je hebt echt talent om foto's te maken, dat zie je gewoon!

    En neem maar een pika mee in je valies :3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er komen nog betere foto's aan van de pika's... groetjes

    BeantwoordenVerwijderen