donderdag 8 september 2016

Dag 8: The wild comes Alive in Waterton

Zondag 4 september

Pas om 8u worden we wakker. Vannacht is er weer regen gevallen, samen met hevige wind. Het is ijskoud buiten, waardoor we moeizaam opstaan. Buiten is het bewolkt, waardoor we na ons ontbijt meteen gaan vertrekken naar Canada. We ontbijten op het gemak aan de camping. Worstjes, yoghurt, tomaatjes en zelfgemaakte koffie. 


Tijdens het opruimen, zien we een groot hert naar ons kijken. Zowel wij als zij schrokken en vlug liep ze de bossen weer in. Om 11u verlaten we onze camping, richting het VC van St. Mary. We kijken naar een documentaire over het ontstaan van het park en om 11u45 rijden we naar ons volgende NP. 

Volgens het weerbericht moeten we van de uitzichten niet veel verwachten. Hetzelfde miezerige weer is ook in Canada te voelen. Zelfs de koeien willen ons die last besparen. 


Nee, koetjes; we kunnen er wel tegen. Na een klein uurtje rijden, zijn we aan de Canadese grens. Een paar vragen worden gesteld en al snel mogen we Canada binnenrijden. 


Kort daarna rijden we ook Waterton Lakes NP binnen. Bij de lookout Chief Mountain zijn de bergen reeds op verlof. 


Onze volgende bestemming is de Bison Paddock loop route. Een ritje met de auto en net bij het binnenrijden zijn de kudde bizons al te zien. Lang blijven we hier niet en na een 5-tal minuten rijden we het NP binnen. We kopen een jaarlijkse pas voor alle parken in Canada. Wat zien we nu? Is de geplande Crypt Lake Trail voor morgen afgesloten? Dit moeten we navragen in het VC. Eerst rijden we de Red Rock Parkway op. Een scenische route waar je veel wildlife kan spotten. Op het einde van de weg, kan je wandelen naar de Red Rock Canyon. Niet normaal, hoeveel volk hier aanwezig is. We kiezen ervoor om een andere keer terug te komen.

Op de terugweg langs de RR Pkway, zien we een auto aan de kant staan. Helemaal bovenaan op de heuvel loopt een zwarte beer. 


Je moet hier wel oppassen, want de beren kunnen hier de baan zomaar oversteken. Bijna aan het VC, ziet Tom terug een beer. Aan het meertje loopt een zwarte moederbeer met haar jong. Een deel van het meer is hier afgesloten uit veiligheid van de beren en mensen.Hierna stoppen we aan het VC, waar we de bevestiging krijgen dat Crypt Lake Trail afgesloten is. Er loopt een grizzly en zwarte beer. De zwarte moederbeer zou zich agressief gedragen naar de wandelaars toe. De wandeling is voor de veiligheid van de beren en mensen afgesloten. Heel jammer, want dit was de wandeling waar ik het meeste naar uitkeek. Straffe is dat de wandeling pas sinds gisteren afgesloten is. En de Akima Pkway is ook afgesloten, wegens werken. Ja, dan denk ik dat we morgen hier gaan vertrekken. De ranger geeft ons nog een paar andere wandelingen mee, maar dan moet het morgen wel heel helder weer zijn. 

We rijden naar ons hotel en checken reeds in. Tom neemt al een douche, terwijl ik de blog bijwerk. Rond 18u rijden we op aanraden van de hotelmanager, terug naar RR Pkway. We zien terug de zwarte moederbeer. Helaas staat er een heuse berenfile, met groot deel Indiërs, Filipijnen. Echte lastigaards. Ze jagen de beer zo op!

Op de RR Pkway zien we nog een grizzly moederbeer met haar jong. Reeds 5 beren gezien. En kort daarna nog een zwarte beer. Dit zijn 4 zwarte beren en twee grizzly’s. We zien niet veel van de uitzichten, maar de beren zijn wel actief. 


Aan de Red Rock Canyon is er bijna geen volk meer. Een foto zonder volk is dus enkel vanaf 19u mogelijk. 


We wandelen nog een klein stukje en keren dan weer om richting ons hotel. Ik spot nog een aantal herten. Op de hoofdbaan stoppen we aan het meer om een foto van het imposante Prince of Wales hotel te nemen. Een groepje Canadezen staan hier, omdat ze er net een zwarte beer hadden gezien. Ik stap ook uit de auto om een foto van het hotel te nemen.


Plots, beginnen die mensen te gillen, “A bear”. Ze lopen snel naar hun auto. Ik zie niets, maar hoorde wel een gegrom. Tom neemt mij mee naar de auto en veilig zitten we binnen. Wat is dat hier allemaal zeg...

Het is bijna 21u en halen een Subway broodje. In het hotel, neem ik vlug een douche en kan ik onder de lakens mijn broodje opeten. We kijken verder naar de film “The Conjuring 2”. Na de film gaat Tom slapen en werk ik de blog verder bij. Morgen hangt onze planning grotendeels af van het weer. Hopelijk krijgen we een beetje de zon te zien. 

Weer: 3 - 14 °C
Hiking: 2 km
Wildlife: 5 herten, 4 zwarte beren, 2 grizzly’s, bizons, koeien

1 opmerking:

  1. Jammer van het weer en de vele afgesloten paden/wegen, maar die beren sightings maken wellicht veel goed! Ik zie de foto's althans erg graag! Zo'n fantastische dieren! De Bisons zien er ook erg prachtig uit en zelfs die koeien die de straat oversteken! <3

    Laatste foto van de Prince of Wales hotel is net van een fantasy film, zo mooi!

    Oh en the conjuring 2 is nog een redelijk goede film hé! :)

    BeantwoordenVerwijderen