zondag 25 september 2016

Dag 24: The Wild Sea - Victoria

Dinsdag 20 september 


Om 7u30 gaat de wekker af en werk ik eerst de blog nog wat bij. Een uurtje later vertrekken we van het hotel te voet naar de fisherman’s Wharf. We kopen nog wat ontbijt en lunch in een lokaal winkeltje. Om 9u15 zijn we aan de balie van de Eagle Wing Tours. Er staat al wat volk te wachten, maar we hebben nog wat tijd om aan een bankje te zitten. 

Om 9u45 worden we bij elkaar geroepen voor een informatieve uitleg over onze boottour. Ver zouden we niet moeten varen vandaag, de walvissen zitten tamelijk dicht. Hierna mogen we instappen op onze boot. Het is een catamaran zoals in Alaska, maar een pak kleiner. Hoop dat die zware anti - misselijkheidspillen hun werk doen voor vandaag. We nemen plaats in de boot en we krijgen nog veiligheidsinstructies mee en dan zijn we van hun gebabbel verlost. Heb geen zin om hier binnen te blijven en vlug staan we vooraan op de boot. Behalve een Nederlands en Duits Koppel zijn er vooraan geen mensen te zien. We zien eerst een walvis. Toch wel even vermelden, dat je geen foto's moet verwachten van de dieren zoals in Alaska. De belofte om orka's te zien zijn een zekerheid, maar verwacht geen kwaliteit aan foto's. Er zijn geen jumps en de OOOH & AAAH blijven helaas weg bij ons. Alaska heeft het helaas verpest (op een goede manier). Ook is Tom zijn lens vergeten en hangt het inzoomen volledig van mij af. Hoewel de foto's van de walvissen in Alaska van mijn camera waren. 
En het grappige is dat de Orka's vooral bij Amerika zitten. We varen net over de grens van Canada - Amerika om de orka's te kunnen zien. Doet ons ook weer denken aan de Alaska - Yukon reis. De dieren willen Canada niet of de dieren van Canada willen ons niet zien. Nu goed, we zien een aantal orka's, moeder met kindjes, de grootmoeders,...


Ze zitten eigenlijk echt wel ver van de boot. We komen straks nog terug, maar gaan eerst naar de zeeleeuwen gaan kijken. Net als ik binnen iets wil eten, arriveren we bij de zeeleeuwen. Hup, terug naar buiten en die liggen mooi te poseren. Het zijn vooral mannetjes, die is te merken aan hun grootte. Tijdens het paringsseizoen gaan deze ferme mannetjes naar Alaska om een geschikt vrouwtje te gaan zoeken. 
Hierna varen we terug naar onze orka familie. Er zijn een 6 - tal orka's rondom onze boot. Het ene moment zitten ze links vooraan en het andere rechts achteraan. We krijgen voldoende tijd om de dieren te bewonderen. 


Hierna verlaten we de orka's en varen we terug naar Fisherman's Wharf. 


Om 14u zijn we terug aan de start van onze tour. We zien dat de zeehondjes terug zijn en nu zelfs met vier! 
Onze lunch hebben we nog niet opgegeten. Door de koude wind op de boot heb ik wel zin om al warm te gaan eten. We beslissen om de laatste dag Canada af te sluiten met een etentje in The Old Spaghetti Factory. Wie had dat gedacht, dat ik ergens graag ga eten. Bij ons thuis is dat voor mij een nachtmerrie, de familie heeft dit helaas al genoeg mogen ervaren. Hier heb ik dit panische gevoel totaal niet en zal ik het zeker missen. Super lekker eten, vriendelijke bediening en je eigen ruimte.
Na het eten zijn we behoorlijk moe. Die twee pillen zijn ingeslagen als een bom. Extreme vermoeidheid. We beslissen om toch maar een uurtje of twee te gaan rusten. Pas om 18u vertrekken we terug uit ons hotel om wat te slenteren in de binnenstad. 

We sluiten onze laatste dag af in de Pub van ons hotel. Elk een cocktail en wat crabcake met frietjes. Morgen is het onze laatste volle dag en gaan we terug naar Amerika. De natuur is nog niet gedaan, want het goede weer is morgen terug van de partij in Olympic NP! 

Weer: 20 °C, zonnig
Wildlife: walvis, orka's, zeeleeuwen, zeehonden 

1 opmerking:

  1. Ik had dus al gesprongen in het water voor de zeehonden en walvissen en zeeleeuwen, koud of niet. Damn, wat een prachtige dieren!!

    En k'wenste dat er een Spaghetti Factory was in België! Konden we samen eens gaan eten!

    BeantwoordenVerwijderen