zondag 4 september 2016

Dag 5: Spokane Valley - West Glacier NP

Donderdag 1 september

Na een slechte nachtrust worden we wakker rond 7u. Wat een slechte matras en slecht hoofdkussen. Ik werk de blog bij van de afgelopen twee dagen. We organiseren de koffers voor onze drie dagen op de camping en we maken ons klaar voor een lange rijdag. Vandaag rijden we een goeie 450 km van Spokane Valley naar West – Glacier. Eerst nog een paar inkopen in de Walmart zoals onze schroevendraaier en ontbijt voor de volgende dagen. 

Bij de Walmart is er een Subway, waar we onze broodjes halen voor onze lunch. Het is al 11u45 eens we wegrijden en vandaag verliezen we nog een uurtje extra. Nu gaan we voor een langere periode met 8u tijdsverschil zitten ten opzichte van ons thuislandje. Rond 13u30 eten we onze broodjes aan een verlaten camping op. Veel tijd hebben we niet en na 20 minuten, rijden we verder langs rivieren en het bergdal. 


We beslissen om onze Go Pro op de auto te zetten, maar die wilt niet meer werken. Slaagt automatisch uit met vermelding: “ to hot, must shut down”. Ik probeer hem weer aan de praat te krijgen door hem te laten afkoelen, maar niets wilt werken. Meen je dat nu, kopen we hem speciaal voor de reis en is hij al kapot! Totaal niet gevallen, geen enkele reden dat hij niet meer zou werken. Pffttt, gaat de pech blijven komen... We laten het dan zo en zien of hij morgen misschien weer werkt. 

Een 10 minuten voor het binnenrijden van Glacier NP, kijkt Tom via internet of de camping St. – Mary nog beschikbaar is. We kunnen het vergeten, want die was deze middag al volzet. De Sprague Creek & Avalanche CG zijn nog beschikbaar. We denken er nu aan om zeker twee dagen op dezelfde CG te blijven, wegens onze geplande wandeling. Extra reden is ook doordat het dit weekend, Labor Day weekend is. Het van het weekend voor de Amerikanen om te kamperen. Daarom willen we geen risico pakken, want onze geplande camping van morgen is steeds vroeg in de voormiddag volzet. 

We rijden Glacier NP binnen. Dit is onze eerste keer dat we voor de tweede keer een NP bezoeken. Glacier NP is voor mij één van de mooiste NP in Amerika. We betalen $30 (Is meer door Labor Day Weekend) als toegangsprijs tot het park. Als eerste rijden we voorbij Sprague Creek CG, maar deze is volledig volzet. Oei, dat ziet er niet goed uit. Vlug rijden we naar Avalanche CG. We rijden langs Loop B, maar de goeie plekken zijn hier al bezet. Dan vlug Loop A, volledig tot bijna het einde zijn er nog tamelijk wat plekken vrij. We rijden een eerste plek op, maar verderop zien we nog betere vrije plekken. Uiteindelijk kiezen we plek 44, ook weer niet te ver van de toiletten. Ja, deze plek lijkt mij ideaal voor onze tent.


Hierna rijden we nog even langs het begin van de Going-to-The-sun route. We stoppen aan de rivier en de McDonalds Falls. Ik wil het niet te laat maken en we rijden terug naar de camping. Vandaag gaan we ons kookfornuis gebruiken. Ik kies voor de Mushroom burger with potato soep. Samen met een broodje is dit wel een heel lichte maaltijd. Straf eigenlijk, dat we nog geen enkele hamburger, frieten, pizza, donuts of taart hebben gegeten. Met het kamperen ga je ook wel vrij snel gaan slapen. Dat is hier wel te merken. We wandelen nog even kort rond de camping en maken ons klaar om te gaan slapen. Tom leest nog wat in zijn boek en ik schrijf de blog van vandaag al op de iPad. 

Morgen staat er een grote wandeling op de agenda. Hopelijk is er dan wat wildlife te zien. Tot morgen. 


Weer: 16 - 28 °C

1 opmerking:

  1. Jammer van de tegenslagen, hopelijk word het allemaal wat beter de volgende dagen!
    heb hier een artikel gevonden over de go pro http://www.goprotimes.com/gopro-overheating-problems/ weet niet of het helpt...

    Ben wel verliefd op die foto's van de watervallen, zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen