donderdag 1 september 2016

Dag 4: The Beauty of North Cascades

Woensdag 31 augustus

We worden wakker rond 5u30. En wat is het resultaat van kamperen? Op zijn Astrid Bryan gezegd: “It was Amazing”. Beter geslapen dan op hotel, niets van lawaai. Onze matras is zalig. Bij onze Pick-up in de Walmart hadden ze ons een andere matras gegeven aan dezelfde prijs. Een keihoge, dikke matras. Samen met onze zalige kussens en warme slaapzak, hebben wij geslapen in een sterrentent. 

We blijven nog even liggen, wacht het is nog goed donker. Rond 6u kleden we ons om en ruimen de slaapzak, matras en kussens reeds op. We frissen ons op en breken de tent af. Tijd voor een ontbijtje aan de tent. Lekkere croissants met choco en banaan. Geen koffie, maar water bij het ontbijt. Om 7u45 verlaten we onze camping. De eerste stop is aan de Diablo Lake. Vandaag moeten we rijden naar Spokane Valley. Dit is nog 4u30 rijden vanaf Maple Pass, maar vandaag is er terug een heldere hemel. We willen eigenlijk wel nog de Maple Pass Trail wandelen. Met zo een mooi weer, kunnen we dit niet negeren. 

Om 9u starten we met de wandeling. We starten meteen met een vlug tempo. Het is behoorlijk fris, maar met dit tempo warmen we ons goed op. De wandeling gaat eerst door een bos en stijgt lichtjes tot aan Lake Ann. Daarna worden de wandelstukken steiler. We zien een aantal eekhoorns en ik spot onze eerste marmot. 


Door de steilere stukken, worden de uitzichten ook steeds mooier. 
Na een behoorlijke zware en steile klim, eten we onze snack met een view op. Om 12u starten we met de afdaling. We gaan niet langs dezelfde weg, want deze wandeling is een loop. Er zijn behoorlijk lastige, steile wandelstukken met losse stenen. Niet mijn favoriet. Om 13u55 staan we terug op de parking. 

Aan de overkant van de parking, is er nog een andere wandeling die behoort tot de PCT trail (wandeltocht van Mexico tot North Cascades & grens Canada). Zo een wandeling, zal voor een andere keer zijn. Voor we het park volledig verlaten, stoppen we nog aan de Washington Pass Observation Site. 

Na een klein half uurtje rijden, lassen we een korte stop in Winthrop. Een soort van Western stadje. We eten hier een ijsje op het terras (Jess: Espresso Explosion/Pistach Almond & Tom: Coconut-Almond/Double chocolat). Een kleine wandeling in het dorpje en helaas moeten we alweer vertrekken. We rijden via de Coulee Dam, waar drie herten net de baan overstaken. En langs lange, lange, lange velden. Dit rijden we bijna 3,5 uur lang. 
Rond 19u30 komen we aan in Spokane Valley en rijden eerst naar ons hotel. De hotelkamer stinkt naar de sigaretten en vragen meteen een andere kamer. we krijgen eentje op het gelijkvloers, die veel aangenamer ruikt. Nuja, veel hadden we niet verwacht voor 44 euro. Onze tent is zelfs aangenamer. We halen lekker eten van bij de Panda Express, werk de blog bij en sluiten onze zalige dag af met een deeltje van The Conjuring 2. 

Morgen rijden we naar Montana en verliezen we een uurtje. Dan kamperen we drie dagen na elkaar. 

Hiking: 16 km
Wildlife: eekhoorns, marmot, drie herten
Weer: 10 - 30 °C, zonnig

Conclusie NC NP: een mooi park met vergane glorie. Vooral geschikt voor backcountry hikes en wandelingen met helder weer.

5 opmerkingen:

 1. Wat een foto's! Prachtige landschappen, bergen en water! Echt adembenemend! Ook blij dat jullie nachtje in een tent goed bevallen is, zonder een bezoekje van yogi de beer :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In the north cascades zitten enkel zwarte beren. En ze zijn zeer beperkt in aantal. Zal pas de volgende dagen in groter beren gebied te vertoeven zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit jullie picknick mand uit het oog verliezen dan, de volgende dagen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's, leuk jullie zo te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toffe foto's, leuk jullie zo te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen