woensdag 21 september 2016

Dag 21: A day on the road

Zaterdag 17 september

Om 7u30 gaan de oogjes weer open. We maken een warm ontbijtje, laden de koffers in en maken ons klaar voor ons vertrek. De eigenaar komt nog een praatje maken. Zeer vriendelijke man en zou hier zeker nog terugkomen. 


Om 9u verlaten we onze cabin en houden nog een korte stop aan het VC. Ik zie nog een leuke t-shirt met beren. We blijven niet te lang, want we hebben een lange rijdag voor de boeg. De eerste stop is 1,5 uur later bij Kamloops Lake. Van hieruit rijden we verder via Lillooet tot aan Seton Lake. Bij het VC houden we een korte stop. Er hangt meer en meer bewolking, samen met regenbuien. Lap, de scenische routes zullen weer in het water vallen. Bij Seton Lake eten we de overschot van de spaghetti op. Ons kookfornuis komt nog altijd goed van pas.

We rijden verder langs de Duffey Lake Road en Sea to Sky Highway. De volgende foto toont de prachtige uitzichten! In deze regen slaan we Joffre Lakes over. Ook bij Whistler is het aan het gieten en rijden we tot aan de Brandywine Falls op de Sea to Sky Highway. 


Een kleine wandeling in de gietende regen tot aan de waterval. Volledig doorweekt, maar toch een mooie waterval om te bezoeken. 


Er zijn drie watervallen op deze Highway. De Nairn Falls is een langere wandeling, waar we geen tijd voor hebben. We bezoeken wel nog de Shannon Falls.


Bij Porteau Cove PP maak ik vlug een foto van de baai.


De laatste stop is bij Cypress PP, voor de skyline van Vancouver. Om 20u rijden we via de Lions Gate Bridge naar ons hotel. Er is een ondergrondse parking met extra beveiliging voorzien. In Vancouver beschikken we over een studio met eigen wasmachine. Kunnen we eindelijk nog een wasje doen. We checken – in en laden onze koffers uit. Niet ver van ons hotel is er een Chinees restaurant (Dinesty). Hier bestellen we ons eten en praten nog met een koppeltje (Susanne & Mike). Zeer tof koppeltje, dat ons nog wat tips gaf voor de komende dagen. 

In onze kamer eten we ons eten voor de helft op. Eigenlijk niet zo lekker eten. Ik werk nog een beetje de blog bij, want het is al veel te lang geleden. De WiFi is heel goed hier en morgenvroeg ga ik nog wat verder bijwerken. Gelukkig heb ik mijn verhalen via de iPad wat kunnen bijhouden (met enkel een vertraging van twee dagen). Morgen verkennen we de stad Vancouver met de fiets!

Weer: 10 – 18 °C, veel regen en bewolkt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten