zondag 25 september 2016

Dag 23: A boat tour to Victoria

Maandag 19 september

Om 7u gaat de wekker af. Vannacht een beetje beter geslapen, maar ik mis de stilte in onze tent enorm! We eten de laatste bagels, ruimen alles op en om 8u vertrekken we uit ons hotel. Vandaag moeten we om 9u aan de Ferry terminal Tsawwassen zijn. Net op tijd bereiken we de terminal. Het is een groot schip, niet iets wat we gewoon waren van bij Alaska. We rijden binnen in de boot en we mogen ons plaatsen waar we willen. 


In de boot plaatsen we ons aan een tafeltje, dicht bij de cafetaria. We bestellen een warm ontbijtje voor ons beiden. Ondertussen werk ik de blog bij en kijkt Tom een film.Om 11u35 komen we aan in Swartz Bay. Van hieruit rijden we nog even naar John Dean PP. We kopen een broodje bij de Subway om te kunnen opeten aan het uitzichtpunt. Aangekomen bij het park staat er wel 40 man op de parking. De weg naar het uitzichtpunt is afgesloten. Dus geen lunch met een view, maar een lunch in de auto. Voor een lange wandeling hebben we geen zin. Ik heb tenslotte nog een wandeling gepland in Victoria. 

We rijden nog een 20-tal minuten tot aan ons hotel in Victoria. Een beetje te vroeg voor de check – in, maar onze kamer is al klaar. Tom is enorm moe en slaapt bijna twee uur. Zelf werk ik ondertussen de blog bij. Om 16u30 maak ik Tom wakker om Victoria te verkennen. We wandelen eerst naar de Fisherman’s Wharf. Hier start morgen onze walvissentour. Aan de infobalie vragen we om hoe laat we hier morgen aanwezig moeten zijn. Slechts een half uur op voorhand. Goed zo, dan kunnen we nog een beetje langer slapen. 
We wandelen een beetje rond en drinken een milkshake. Ineens zie ik iets uit het water verschijnen. WoW, twee zeehondjes. De ene zijn vin is wel zeer klein en misschien wel blind uit zijn ene oogje. Ocharme, misschien wel beter om hier te komen schooien achter voedsel. 


We wandelen de kade rond tot aan Fairmont Empress, Parlement en Thunderbird Park. 

Er is weinig volk in de winkelstraten en alles sluit hier tamelijk vroeg. In sommige straten zien we enkel daklozen (hoe erg het ook is). Er zijn meer daklozen te zien, dan in Vancouver. Sommige zien er echt slecht uit. Verschrikkelijk! In Vancouver hebben we wat geld aan een dakloze man met een hond gegeven. Alle beetjes kunnen helpen. 

We bekijken nog de cinema, maar geen goeie film. Ofwel zijn we te laat of nog veel te vroeg. In de IMAX zijn het enkel documentaires, waarvan Tom geen wilt zien. We keren terug naar ons hotel en halen nog een kleine pizza. Langs de weg zien we nog een wasbeer de baan oversteken. Niet zo veel honger en wil niet te zwaar eten vanavond. We kijken nog een beetje tv en naar Netflix. Morgen gaan we op walvissentour! 

Weer: zonnig, 17 °C
Hiking: 6 km
Wildlife: wasbeer, eekhoorns

Geen opmerkingen:

Een reactie posten