zondag 25 september 2016

Dag 22: Summer in Vancouver

Zondag 18 september

Om 7u15 gaat mijn wekker af. Het is verschrikkelijk warm in de kamer en kan er echt niet meer van slapen. Tom slaapt nog, terwijl ik nog twee dagen op de blog plaats. We bellen beiden naar onze ouders, die heel blij zijn om ons te horen. En we zien een mooi weertje, terwijl ze gisteren nog regen en bewolking gaven. 

Goed zo, want vandaag heb ik een fietstocht gepland in Vancouver langs Stanley Park. We eten een bagel met choco op de kamer en vertrekken met onze kortingbon naar Bayshore Bike Rentals. We kiezen elk een fiets en testen alles uit. Pas na de derde fiets heb ik een goeie gevonden. 


Na 2 minuten rijden, zijn we al in Stanley Park. Er is veel volk vandaag wegens een wandelwedstrijd en omdat het zondag is. We stoppen een aantal keren om foto’s te nemen van de uitzichten. Het is zo een stralend weer. 


Een must stop is bij de totem palen. Zeer bekend in Canada en vaak verkocht als souvenir. 


We rijden het tourtje rond langs Brocton Point, waar de vuurtoren staat om boten hun weg terug te laten vinden. Op Prospect Point zien we de Lions Gate Bridge, waar we gisteren vandaan kwamen.


We rijden nog langs Ferguson Point om vervolgens via de Lovers Walk verder te rijden tot aan Beaver Lake. Je moet nu niet denken, dan we een bever gezien hebben. Die bevers liggen nu wel te slapen. 
Het is rond de middag als we bij het Aquarium stoppen. De lokale tavernes in het park zijn gesloten. We hebben geen lunch mee, dus zullen we in de taverne van het aquarium een lunch moeten kopen. Na de betaling met kortingbon, kiezen we een plaatsje en eten een belegde croissant met een slechte ice mokka koffie. Bah, snel doorspoelen met een stukje fruitcake. Na onze lunch wandelen we rond in de grootste aquarium van Canada.We bekijken de Beluga show. Er zijn twee beluga’s, moeder en dochter. Hierna bekijken we nog enkele dieren en eten tussendoor een ijsje. 


Om 16u15 bekijken we nog een 4D film over prooi tot roofdieren. Tof filmpje met de aanwezige geluiden en water! 

Het is tijd om te vertrekken en op weg naar onze fietsen zien we wel 5 wasberen in het park! 
Super! Kunnen we dit dier ook van onze lijst schrappen. En ze kwamen wel heel dicht bij de mensen. Het was een gezin met kindjes. Zo schattig. Sorry dark squirrel! The force is strong with this racoon family. 
Hierna rijden we terug via Lost Lagoon naar ons fietspunt om de fietsen in te leveren. We wandelen een beetje naar de binnenstad tot aan Sunset Beach. Een beetje slenteren langs de drukkere winkelstraten is ook wel eens leuk.
We krijgen honger en beslissen om sushi te eten. Bij Miku is er helaas geen plek meer en we hebben geen zin om te wachten. We halen sushi niet ver van ons hotel en kopen nog wat water voor de komende dagen. In de hotelkamer bekijken we nog een film en vallen al vlug in slaap. 


Morgen vertrekken we met de boot naar Victoria!

Weer: zonnig, 18 °C
Bike & Hike: 14 km
Wildlife: wasberen, eekhoorns

Geen opmerkingen:

Een reactie posten