zondag 18 september 2016

Dag 14: A visit to Kootenay NP

Zaterdag 10 september

Om 7u loopt mijn wekker af. Nog een beetje moe, blijf ik nog wat langer liggen. Buiten is het alweer bewolkt, waardoor we ons niet moeten haasten. Om 7u30 sta ik op en maak alvast wat koffie. Tom voelt zich wat minder. Met al die temperatuurverschillen is het wel normaal dat er eens een off-day is. Ik werk de blog verder bij, want de WiFi is hier uitstekend. De foto’s laden supersnel op. 

Jammer dat we hier niet nog een nacht langer kunnen blijven. Om 10u30 verlaten we het hotel. We rijden eerst naar de supermarkt, die belachelijk klein is. Hier kopen we nog wat brood en beleg. Vervolgens rijden we naar de Lake Louise CG. We vragen de beschikbare plaatsen op en ze kunnen ons maar 1 plek geven. Laten we eerst eens zien of het een goeie plek is. De campingplekken zijn vrij klein, zeer open en dicht bij je gebuur. Pfftt, toch maar eens zien of er nog een betaalbaar hotel is in de buurt. Volgens de weerberichten gaat het vanavond en vannacht goed regenen. Morgen bezoeken we Lake O Hara en willen we een goede nachtrust hebben zonder al te veel gesleur. Dan kiezen we maar voor een nachtje langer hotel.    

We rijden naar het VC om via de WiFi op zoek te gaan naar een beschikbaar hotel. De hotels hier in de buurt zijn ofwel bezet of nog duurder dan Lake Louise Inn. In een gids zie ik een hotel staan bij Yoho NP, waar we 15% korting krijgen bij vertoning van de advertentie. Tom belt met een telefoon uit het VC of er nog beschikbaarheid is. Er is nog beschikbaarheid en we kiezen voor het hotel. Vannacht en zondagnacht gaat het vriezen tot -8 °C met sneeuw, dus een hotel is voor even een betere keuze dan de tent. 

Hierna rijden we naar Kootenay NP. Dit is een tamelijk klein park met een aantal uitzichtpunten en wandelingen. De eerste stop is aan de continental divide, het punt waar waterwegen naar oost/west gaan. 


We rijden langs Stanley Glacier om eventueel een wandeling te maken, maar de gletsjer is niet volledig zichtbaar. Misschien dat we hier straks nog wandelen. Een volgende stop is aan de marble canyon. Ondertussen is het al middag en halen we ons kookfornuis nog eens uit op de picknickplaats van de Numa Falls. Het ziet er lekker uit, maar geloof mij het was voor ene keer...


Vervolgens rijden we verder richting Radium Hot Springs. We stoppen aan een aantal uitzichtpunten. Het is hier opmerkelijk warmer en minder bewolkt. De zon doet deugd op ons gezicht. 


We stoppen bij onze terugkeer nog aan de Painted pots. Wat zijn die painted pots nu? Dit is een rode kleur om haar te verven. Vroeger werd dit gebruikt bij de indianen voor hun rode haarkleur.  De Stanley Glacier heeft geen goede zichtbaarheid, waardoor we verder rijden naar Banff NP om Jonhston canyon te bezoeken. Kootenay is de minste van de Canadese NP. Om 18u komen we aan in Banff NP. Nog wat volk op de parking, maar al een pak minder. Kunnen we op ons gemak naar boven wandelen en foto’s nemen zonder al te veel volk. 

Eerst zien we de Lower Canyon Falls. De weg er naartoe is met trappen en bruggen langs de canyon. Een half uur laten bereiken we de upper Falls. Beiden vinden we de Lower Falls mooier. Het is al 20u eens we terug op de parking staan. We halen eten to Go, tanken en rijden naar ons hotel “The great divide lodge”. Lekkere fried chicken en steak voor Tom. We kijken nog wat tv en vallen in slaap. Morgen gaan we naar Lake ‘O Hara in Yoho NP, waar we in de sneeuw mogen gaan spelen. 

Weer: 4 – 17 °C, zon en regen
Hiking: 8 km
Wildlife: hert, eekhoorns

2 opmerkingen:

  1. En heb je een beetje van de Painted pots geprobeerd? Nu je hebt wel al rood haar, mss voor Tom?

    De watervallen zien er allemaal prachtig uit, maar ja ik zie ze nu eenmaal allemaal graag... buiten mss die van coo vanwege de grootte XD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Neen, zag er mij een beetje te vies uit. ;)

    BeantwoordenVerwijderen