zaterdag 10 september 2016

Dag 12: Viewing points in Banff NP

Donderdag 8 september

Kort nadat we in slaap waren gevallen is het nogmaals beginnen te regenen. Leuk, mogen we de tent weeral nat afbreken. Vandaag geven ze ook een mindere heldere dag met regen. Pas morgen met uitzondering van zondag gaan we echte zomertemperaturen krijgen, de volle 17 – 20 °C komen in onze richting. 

Het opstaan verloopt zeer moeizaam, beiden zijn we zeer moe. Een natte tent maakt het opstaan meer en meer moeilijker. Hoewel we het kamperen nog altijd zeer leuk vinden. Toch verlangen we wel naar ons hotel voor de komende twee dagen. Met al de koude, kan een warm badje deugd doen. Vlug aankleden en een korte opfrisbeurt, alles afbreken en een laatste blik op het Two Jack Lake. 

We rijden naar Banff om ons op te warmen met wat voedsel. In het winkelcentrum eten we een kleine warme maaltijd. Door de rook van de kampvuren heb ik last van hoofdpijn. Een soort van migraine, dus neem ik een half pilletje. Helaas, krijg ik de nodige bijwerkingen (spierpijn en extreme vermoeidheid). In het VC bekijken we nog een paar wandelingen en het weerbericht. 

Een lange wandeling zit er niet in voor vandaag. We rijden langs uitzichtpunten en scenische routes. 

De eerste stop is Lake Minnewanka.


Aan Mountain Norquay heeft “Joe, The moose”, vrede gesloten met Teddy. Hoezo vrede? Als je goed kijkt, heeft Teddy een ander kostuum aan. Dit heeft hij afgepakt van de Canadese Moose. Helaas, is Teddy nu een Canadese beer. The Far West heeft hij vaarwel gezegd. Na 5 jaar Amerika, kiest hij voor the Canadian Lifestyle. 


We rijden langs Vermillion Lakes, een route naast de autosnelweg. Omhoog in de bomen zien we een jonge Amerikaanse zeearend. Aan de veren (bruine kleur) kan je zien, dat dit nog een jong diertje is. Op volwassen leeftijd (1 à 2 jaar) worden de veren zwart van kleur. 


Tom begint ook moe te worden en rijden als laatste via de Bow Valley Park Road. De wandeling naar Johnston Canyon zal voor zaterdag zijn. We genieten nog even van de uitzichtpunten en rijden verder door naar ons hotel. In het hotel nemen we elk een badje en werk ik de blog verder bij. 

Het slechte weer begint ons beiden enorm te vervelen. Morgen bezoeken we Yoho NP, waar we een lange wandeling gepland hebben. Volgens de weerberichten geven ze vooral zonnig. Hopelijk zien we eindelijk wat meer blauwe lucht. Tot nu toe, ben ik redelijk teleurgesteld in onze foto's dankzij het slechte weer. Canada moet ons blijkbaar niet hebben...

We sluiten onze dag af met een stukje film "Now you see me 2". Tot morgen! 

Weer: 5 – 10 °C
Wildlife: eekhoorns, Amerikaanse zeearend

1 opmerking:

  1. Jess, je kunt niets doen aan het weer, die kan niemand zelf regelen (buiten als je Storm bent van X-men) Zorg goed voor jezelf, kleed je warm en laat Tom je extra veel knuffelen!

    Toch ziet Canada er mooi uit en geniet ik van de foto's. (en video's) en zo te zien doet Teddy en z'n nieuwe kameraad dat ook!

    BeantwoordenVerwijderen