zondag 4 september 2016

Dag 6: Fall in Glacier National Park

Vrijdag 2 september

Iets voor 5u worden we wakker door de gietende regen. Het is behoorlijk koud en nog enorm donker. We hopen dat het vlug stopt met regenen, maar rond 7u30 is het nog steeds aan het regenen. We blijven nog liggen en rond 8u40 vertrekken we van de camping. Met al die regen kunnen we zelfs niet ontbijten aan onze tent. We beslissen om via The-going-to-the-sun route naar het VC op Logan Pass te gaan kijken. 

Wat een slecht weer! Dat komt niet goed voor onze geplande wandeling. Ook de Go Pro doet het nog steeds niet en we moeten er ons bij neerleggen, dat die kapot is. Op onze route rijden we tussen de wolken, wat Glacier NP ook wel speciaal maakt. 

Bij Logan Pass is het weer nog erger. We zien totaal niets en het is hier enorm koud. Aan de rangers van het VC vragen we de weersituatie op. Vandaag zal het niet verbeteren, maar morgen wel. Helaas ziet zondag er ook al slecht uit, met kans op “slik” sneeuw! In het VC is er geen koffie om dit nieuws door te slikken, dus rijden we naar de camping Rising Sun. Zo een slecht weer, dat het wildlife maar tevoorschijn komt. Mijn woorden waren nog maar net gezegd en we zien al drie dikhoornschapen aan de overkant van de weg paraderen. Op de camping Rising Sun kijken we of we hier een geschikte plek vinden voor morgen. In de winkel kopen we elk een koffie en eten ons ontbijt op. We beslissen om verder te rijden naar de camping van St. Mary. We willen morgen hier kamperen met ons tentje. Aan de ranger vragen we of al eens mogen rondkijken naar een plekje. De ranger geeft ons ook reeds 5 geannuleerde kampeerplekken mee, die we eventueel vandaag al kunnen reserveren. Het lijkt mij een goed plan om onze campingplek al vast te leggen. Dan winnen we morgen tijd voor onze andere wandeling. Geen gedoe om morgenvroeg nog een campingplek te zoeken. We kiezen voor het plekje 132 in de Loop C en betalen $23. 

We rijden ook nog even naar Many Glacier of je daar ook kan reserveren. Hier telt dit niet en de plekken zien er ook niet denderend uit. Net voor de ingang van Many Glacier is het koud, maar de zon schijnt hier. Hier kunnen we nog een beetje genieten van de uitzichten. Een wandeling zit er vandaag echt niet in, in het gebied waar wij zo graag willen wandelen. Om de tijd te doden, rijden we nog naar Two Medicine. Hierna rijden we terug naar onze CG en zien we dat de uitzichten lichtjes aan het verbeteren zijn. Hopelijk is het morgen weer gestopt met regenen en blijft de zon schijnen. Terug op de CG, staat onze tent gelukkig nog recht! We halen ons kookfornuis uit om zelf hotdogs te maken en nog geen twee minuten later... Regen, regen, regen. Pffttt, dan maar iets gaan eten bij Lake McDonald. We kiezen voor een pizza om samen te delen. Om 20u rijden we terug naar de CG en nestelen ons direct in ons tentje. Wat is het koud zeg! Ik werk de blog nog even bij, terwijl Tom nakijkt welke wandeling we morgen kunnen doen. Al vlug is het 21u en tijd om aan mijn nachtrust te beginnen. 

Weer: 4 - 15 °C
Hiking: 2 km
Wildlife: 3 dikhoornschapen

1 opmerking:

  1. Jammer van het regen, maar de natuur is onvoorspelbaar! Toch nog mooie foto's kunnen nemen en die dikhoornschapen zien er super schattig uit! Kruip maar dicht tegen elkaar om wat warm te hebben! Knuffelssss!

    BeantwoordenVerwijderen