zaterdag 10 september 2016

Dag 11: The Plain of Six Glaciers in Banff NP

Woensdag 7 september

Om 8u worden we wakker en kijken meteen naar buiten of het weer ons vandaag wat meezit. Ja, het is goed te doen. De eekhoorns zijn al druk in de weer met nootjes te verzamelen en lekker op te eten. We frissen ons op (is eigenlijk vlug naar toilet door de koude en basic schoonheidsritueel in de auto). Zeker bij de vrouwen is het hier ongelooflijk druk... Hierna rijden we meteen door naar Lake Louise voor onze geplande wandeling. We staan op de bovenste parking en eten eerst ons ontbijt op. Lekkere chocoladekoek, fruit met platte aardbeikaas (zeer lekker en fris) en een mega grote koekie. 

We kleden ons warm aan (lange broek, t-shirt, thermo, fleece en de regen-winterjas). Extra handschoenen worden ook meegenomen in de rugzak. Vandaag wandelen we naar The Plain of Six Glaciers. Een wandeling waarbij je op alles moet voorbereid zijn. 

De start van de wandeling begint bij Lake Louise. Een grote groep bussen (verschillende landen zijn aanwezig, niet enkel Aziaten) staan foto’s te nemen van het meer Louise. Voor de meeste stopt het hier al. 

We wandelen verder door tot aan de overkant van het meer. Een groot blauw meer (deze kleur is afkomstig van het smeltwater van de gletsjers) waarop je met bootjes kan varen. Bij extra geld kan je logeren in het kasteel Louise. 


Daarna zien we de grote massa dagjestoeristen verdwijnen en klimmen we omhoog. Toch is dit een zeer populaire trail en wandel je zeker niet alleen. Al vlug krijgen we het te warm en moeten de extra laagjes alweer uit. Even verderop zien we een 7-tal berggeiten verschijnen. 


We klimmen verder omhoog en ondanks de wolken die er nog rondhangen, zijn de uitzichten volgens verwachting. Bij het theehuisje, spotten we nog een mooie marmot. 


Bovenaan is het dan weer ijskoud, maar de uitzichten zijn de moeite waard. 

Door het bewolkte weer heeft een zwart - wit foto ook wel zijn charmes. De gletsjer is nog goed te zien. 
We blijven niet te lang en gaan terug naar beneden naar onze volgend deel van de wandeling. Door de koude hebben we wel nood aan wat warmte. We bestellen nog een warme chocomelk en een soepje bij het theehuisje. Dit theehuisje is gebouwd in 1927. De mensen die hier werken, doen een shift van 5 dagen. Iedere week doen ze deze wandeling om tot aan hun werk te geraken. Ze wonen in een cabin, maar hebben geen elektriciteit. Is eens wat anders van job dan in ons klein landje. 


We wandelen hetzelfde stuk een deel naar beneden tot het uitzicht aan het meer. Aan de splitsing kiezen we het pad naar The Big Beehive en Agnes Lake. Een serieuze stijle klim tussen de bomen. Tussen het puffen en stoppen, begint het ook nog eens te regenen. De klim naar de Big Beehive was niet van de poes. Uiteindelijk zijn we omhoog en zien we het uitzicht over Lake Louise. Aan de andere kant ligt Lake Agnes, maar door de bomen heen is er geen goeie foto van te nemen. Beiden toch een beetje teleurgesteld van het matige uitzicht (na onze reis Alaska zijn we helaas te verwend), wandelen we naar beneden via Lake Agnes. 


The Big Beehive
We passeren langs een tweede theehuisje (waar ik nog een 2de marmot spot) en wandelen nog 3,5 km naar beneden tot aan Mirror Lake en uiteindelijk bij ons startpunt Lake Louise. 

Rillend van de koude kunnen we hier onze prachtige wandeling van een goeie 21 km afsluiten. 

We hebben geen zin meer om te koken en gaan lekker uiteten in Banff bij The Old Spaghetti Factory. Heerlijke pasta en een frozen Cookies & Cream cocktail. 
Super moe en weer opgewarmd komen we om 22u20 aan op onze CG. Onze tent is zelfs droog! Totaal niet meer koud in de tent. We kunnen na een lange en mooie dag onze 4de huwelijksverjaardag afsluiten in een droge tent. Slaapwel!

Weer: 4 – 11 °C
Hiking: 21 km
Wildlife: eekhoorns, 2 marmotten, berggeiten

1 opmerking:

  1. En toch, ondanks het weer, vind ik de foto's prachtig! Sommige hebben een buitenaardse effect, net een sci-fi film locatie. De lake is mooi en zou wel in dat kasteel willen slapen!

    En kunnen jullie niet zo'n super schattige marmot mee smokkelen??? zo schatttttttig!!!

    BeantwoordenVerwijderen