dinsdag 20 september 2016

Dag 17: The little wildlife @ Jasper NP

Dinsdag 13 september

Hier komt ons verhaal... Het verhaal heeft een goede afloop (tenzij een hacker verder aan het schrijven is). 

We liggen in ons tentje, rillend van de koude. Verkrampt met af en toe een dutje! Net voor we gingen slapen vertrok er al een gezin met de kids naar de noorderzon! Wel, het uur weet ik eigenlijk niet goed, maar meerderen zijn gevolgd. Nog twee kampeerders zijn met hun boeltje vertrokken om zichzelf op te warmen. Uiteraard komen we half verkrampt wakker uit een koude slaap. Gezicht gaat dieper de slaapzak in en we dutten verder. Bij het eerste licht kom ik wakker en zijn mijn voetjes lekker warm. Gezicht even uit slaapzak, maar doet mijn neus pijn van de koude. Pas om 8u40 worden we weer wakker en zien we ijs aan de tent! 

Dit wil ik nooit meer meemaken. Tom springt uit de tent en steekt meteen een kampvuur aan (Vooral rook dan warmte). De korte pijn en omkleden in de tent bij vriestemperaturen. Gelukkig gaat het vanaf nu alleen maar opwarmen. 

We ontbijten aan de tent bij het kampvuur en zien inderdaad al veel lege tentplekken. Eens we internet hebben, ga ik de temperaturen eens opzoeken. De eekhoorns zijn al druk bezig met het verzamelen van hun nootjes. Blijven toch schattige diertjes. 

We ruimen alles op en rijden eerst naar Icefield centrum om een middaglunch te kopen. Nog een foto van de Athabasca Glacier mag niet ontbreken. Onze eerste stop op de Icefields parkway is bij de Tangle Falls. De waterval ligt aan de overkant van de weg. We stoppen nog voor een aantal uitzichtpunten van de Stutfield Glacier en Mushroom Peak.
De 2de waterval is de Sunwapta Falls. We eten eerst onze middaglunch in de zon op. De warmte doet deugd na zo een koude nacht. 


Als 3de waterval bezoeken we de Athabasca Falls. Veel volk en we hadden meer verwacht van deze waterval. 


Hierna rijden we verder via de Highway 93A naar Mt. Edith Cavell. We wandelen naar de Edith Cavell Meadows. Een wandeling waar je grizzly’s kan zien. Onderweg zien we de Angel Glacier en Edith Cavell Glacier. 


Geen beren te zien hier. Op de terugweg amuseren we ons wel met het spotten van drie marmotten en vele pika’s. 

Ook teddy wilt een foto met het wildlife! 


Hierdoor verliezen we enorm veel tijd en is het al bijna donker eens we terug op de parking zijn. We moeten nog naar de camping en onze tent opzetten in het donker. Rillend van de koude (we zitten hier ook op een hoogte van 3000 meter), zie ik het nu wel niet meer zitten om te kamperen. We kijken in het boekje van onze vorige boeking en duiden een aantal hotels aan. Alles volgeboekt van de leuke cabins. We rijden het stadje Jasper binnen en zien ineens een groep wapitiherten. De mannetjes roepen tegen de vrouwtjes, dat ze niet te dicht mogen komen. 


Als laatste stoppen we bij de Best Western. Er is nog 1 kamer vrij, maar blijkt een king suite te zijn. Ze geeft ons de beste prijs en we nemen de gigantische kamer met jacuzzi! Teddy en Joe voelen zich hier goed thuis. We bestellen nog ribbetjes van het hotel als avondmaal.


De temperatuur die we vorige nacht hadden was: -12 °C! Laat de winter maar komen, we’re ready! Na ons luxe waterverwenning, kijken we nog wat tv en vallen we al vlug in slaap.  

Weer: vriestemperaturen tot 17 °C
Hiking: 10 km
Wildlife: eekhoorns, pika’s, drie marmotten

1 opmerking:

  1. Cuteness Overload!! Die pikas en marmotten zijn zo prachtig!!!!! kwil er van elk één!

    BeantwoordenVerwijderen